factureaza.ro
Tu ce facturezi azi?

Facturare și încasare online (mobilPay, Stripe)

Plata online cu cardul este printre cele mai sigure și eficiente metode de a încasa facturile

Plata facturilor online cu cardul funcționează pe baza unui link de plată inserat pe facturi emise în format PDF și transmise către client online, pe email sau prin Whatsapp.

Cu alte cuvinte, indiferent dacă ai un magazin online sau nu, indiferent dacă vinzi produse sau servicii pe Internet, le poți da clienților tăi opțiunea de a achita facturile online cu cardul.

Iar tu o să te bucuri de avantajele aferente:

 • Încasări mai rapide: o plată online cu cardul e mai simplă decât una prin OP sau numerar.
 • Mai puține erori: pentru plata online cu cardul, clientul nu va completa detalii de tipul IBAN și bancă, așa cum e necesar la plata prin OP; mai mult, nu poate greși nici suma de plată.
 • Eviți comisioanele bancare relativ ridicate la încasările internaționale.
 • Plățile se înregistrează automat pe documentele achitate prin link-ul de plată.
 • Le faci clienților tăi viața mai simplă.

Dacă ai cont pe factureaza.ro, îți punem la dispoziție o soluţie complet automatizată de încasare a facturilor online, cu cardul, prin integrări cu doi procesatori de plăţi online: mobilPay şi Stripe.

Ce trebuie să faci

În primul rând, va trebui să deschizi un cont pentru firma ta, fie la mobilPay, fie la Stripe.

Atenție, toți procesatorii de plăți online vor aplica propriile comisioane. Citește cu atenție detaliile contractului, ca să știi cât te va costa fiecare încasare (poți să transferi acest cost către clienți).

După ce ai deschis un cont la Stripe sau la mobilPay, e momentul să activezi integrarea aferentă în contul tău pe factureaza.ro.

Citește aici cum faci integrarea, dacă folosești mobilPay.

Citește aici cum faci integrarea, dacă folosești Stripe.

Odată activă integrarea, poți să configurezi contul tău astfel încât:

 • un link de plată să apară pe orice factură, proformă sau comandă emisă prin factureaza.ro
 • același link de plată să apară și în mailul prin care trimiți factura către client, sau în notificările ulterioare legate de factura cu pricina.

Iată două modele de facturi care conțin link de plată:

Factură clasic în RON
Factură fără TVA, USD + RON, engleză

Gata, de acum, clientul tău îți va plăti facturile online, cu cardul, dând click pe link-ul de plată. Click-ul respectiv îl va duce în pagina procesatorului de plăți, unde, folosind cardul, clientul tău va achita factura 100% în siguranță.

Ulterior plății, încasarea se înregistrează automat pe factură, factura se închide, și tot automat se trimite confirmarea de plată spre client pe email. Fără alte intervenţii sau bătăi de cap. E atât de simplu.

Extra bonus: îți oferim încă o automatizare salvatoare de timp. Poți configura factureaza.ro ca, ori de câte ori se înregistrează o încasare pe o comandă sau pe o proformă, aplicația să genereze automat pentru tine o factură din încasarea respectivă. Iată pe scurt tot procesul:

 • Emiți și trimiți pe mail clientului o proformă (sau o comandă) în format PDF
 • Deoarece ai activat în prealabil integrarea cu un procesator de plăți online cu cardul, pe proformă (sau pe comandă) există deja inclus automat un link de plată
 • Clientul tău achită proforma (sau comanda), folosind link-ul de plată
 • Automat, se trimite confirmarea de plată către client
 • Automat, încasarea se asociază proformei sau comenzii
 • Automat, proforma sau comanda este închisă
 • Automat, din încasare se generează factura
 • Automat, factura se trimite pe mail spre client
 • Automat, factura este închisă și încasarea asociată facturii (poți alege dacă vrei să asociezi încasarea atât facturii cât și proformei sau comenzii; sau doar facturii).

Tu muncești o dată, la început, atunci când configurezi opțiunile în aplicație. După care factureaza.ro muncește pentru tine, ori de câte ori încasezi online cu cardul prin link de plată.


Încasare facturi prin mobilPay

Trebuie să ai sau să îţi creezi un cont la mobilPay.

În cadrul contului tău mobilPay va trebui urmezi paşii pentru crearea unui cont comerciant, care trebuie testat şi activat de către mobilPay. După activare trebuie doar să ne comunici niște date din contul tău de mobilPay pentru facilitarea integrării cu factureaza.ro.

Încasare facturi prin Stripe

Trebuie să ai sau să îţi creezi un cont la Stripe.

După înscriere şi validarea detaliilor firmei, va fi nevoie de următoarele date din contul tău de Stripe pentru integrarea cu factureaza.ro.

 • identificator cont comerciant
 • certificat digital mobilPay (cheia publică)
 • certificat cont comerciant (cheia privată)

Instructiuni detaliate despre paşii necesari activării integrării cu mobilPay găseşti aici .

 • publishable key (cheia publică)
 • secret key (cheia privată)
 • webhook signing secret

Instructiuni detaliate despre paşii necesari activării integrării cu Stripe găseşti aici .

Îţi punem la dispoziţie o interfaţă prietenoasă şi intuitivă pentru a introduce datele necesare integrării. Atât transferul acestora cât şi stocare se realizează criptat.
Alternativ îţi oferim posibilitatea de a ne comunica datele necesari integrării într-un mod securizat - deci nu pur și simplu pe mail! Un exemplu este trimiterea lor într-o arhivă parolată pe integrations@factureaza.ro iar parola printr-un Whatsapp sau SMS la +40 728 860780 sau orice alt mod sigur - ne adaptăm şi te ajutăm.

Poţi activa şi ambii procesatori de plată. În acest caz poţi selecta pentru fiecare client platforma potrivită de plată online. De exemplu, pentru clienţi din România mobilPay , iar pentru cei din afara ţării Stripe .