factureaza.ro
Tu ce facturezi azi?

Întrebări frecvente

Înapoi la listă

Cum poate activa contabilul integrarea automată e-Factura pentru afacerea ta

Ai cont pe factureaza.ro?

Trebuie să generezi și să transmiți e-Facturi?

Nu ai certificat digital, dar lucrezi cu un contabil care are acces în SPV-ul afacerii tale cu propriul certificat digital?

Avem o veste bună pentru tine!

Poți ruga contabilul să activeze integrarea e-Factura în contul tău pe factureaza.ro. E foarte simplu. Contabilul nici măcar nu trebuie să intre în contul tău pe factureaza.ro. Singurul lucru de care are nevoie este un link. După care, cu doar un click va activa integrarea pentru tine.

Ce trebuie să faci tu

Pas 1. Mergi la secțiunea e-Factura.

Cum activează contabilul integrarea automat e-Factura  - pasul 1

Pas 2. Click pe butonul Autorizează accesul din chenarul Fără permisiunea de autentificare în S.P.V. cu certificat digital:

Cum activează contabilul integrarea automat e-Factura  - pasul 2

Pas 3. Copiază link-ul și trimite-i-l contabilului pe mail sau pe Whatsapp. Sau dă click direct pe butonul Trimite pe email dacă ai un client de e-mail, de exemplu Outlook sau Thunderbird, instalat pe calculator.

Cum activează contabilul integrarea automat e-Factura  - pasul 3

Ce trebuie să facă pentru tine contabilul

Pas 1. Contabilul se asigură că token-ul certificatului digital este activ (fie că este vorba de un token digital sau de unul fizic care trebuie introdus în calculatorul de pe care lucrează).

Pas 2. Contabilul dă click pe link-ul pe care l-a primit de la tine. Apoi apasă pe butonul OK.

Cum activează contabilul integrarea automat e-Factura  - pasul 4

Atenție: dacă token-ul este activ și totuși primește eroare, recomandăm să acceseze link-ul din modul incognito al browser-ului. Sau să încerce cu Firefox, în loc de Google Chrome sau Microsoft Edge.

Dacă activarea a fost făcută cu succes, după ce apasă butonul OK, contabilului îi va apărea acest ecran.

Cum activează contabilul integrarea automat e-Factura  - pasul 5

Cum verifici că integrarea a fost activată

Intri în contul tău pe factureaza.ro, mergi din nou, la fel ca mai sus, la secțiunea e-Factura. Dacă integrarea este activă, ar trebui să vezi acest ecran.

Cum activează contabilul integrarea automat e-Factura  - pasul 6

De aici poți alege când vrei să transmiți e-Factura: fie imediat după ce salvezi o factură ca emisă sau închisă; fie programat, la un anumit interval de timp. Aceasta este o setare implicită. O poți schimba individual pentru fiecare factură în parte. Și nu te îngrijora: e-Facturile nu se vor transmite de capul lor. Pentru fiecare factură adăugată manual și salvată ca emisă sau închisă, înainte să plece spre e-Factura, ți se va mai cere o extra confirmare.

Cum activează contabilul integrarea automat e-Factura  - pasul 7

Odată activată integrarea, vei genera și transmite e-facturile în SPV ANAF fără să te înregistrezi cu certificat digital, direct din contul tău pe factureaza.ro. Perfect!

Înapoi la listă