factureaza.ro
Tu ce facturezi azi?

Întrebări frecvente

Înapoi la listă

Factura online nu înseamnă factură electronică

Emiterea de facturi online este o procedură 100% conformă cu legea. Reprezintă de fapt o alternativă eficientă la emiterea de facturi folosind tipizate (pre-tipărite sau realizate în Ms Office).

Trebuie însă reținut că factura online nu este același lucru cu factura electronică și că prin fatureaza.ro nu poți emite facturi electronice.

De fapt e mult mai simplu să emiți facturi online – totul în conformitate cu legea, prin factureaza.ro. Facturile online nu trebuie să conțină niciun fel de semnătură sau ștampilă și le poți emite și trimite clientului pe email în 2 minute. Fără bătăi de cap și fără drumuri la Finanțe.

Procedura de emitere a facturilor electronice este complicată și presupune o serie de eforturi financiar administrative din partea emitentului. În general, doar companiile mari își permit să emită facturi electronice deoarece aceasta presupune îndeplinirea unor condiții stricte, impuse prin lege. Spre exemplu, emitentul trebuie să dispună de mijloacele tehnice și umane corespunzătoare pentru garantarea securității, fiabilității și continuității serviciilor de prelucrare a datelor în format electronic. Mai mult, emitentul de facturi electronice trebuie să se înregistreze în acest scop la Ministerul de Finanțe. De asemenea, acest tip de documente trebuie să fie semnate cu semnatură electronică și să poarte marca temporală.

Pentru mai multe informații despre factura electronică,  Lege-inregistrarea-operatiunilor-comerciale-prin-mijloace-electronice.

Înapoi la listă